Bedrijfsprofiel

Capvest is opgericht in 2003, door beleggingsanalist Martijn Brans. Aanvankelijk specialiseerde Capvest zich in het analyseren van beleggingsfondsen en het inrichten van individuele beleggingsportefeuilles voor particuliere en zakelijke beleggers. Vanuit het oogpunt van verdere professionalisering is in 2010 besloten tot de oprichting van twee eigen beleggingsfondsen, de Capvest Masters Funds. Vanaf 2011 legt Capvest zich volledig toe op het beheer van deze fondsen.

view.png

Waar beleggen om mensen draait

Sinds onze oprichting hebben we veel ervaring opgedaan in de wereld van beleggingsfondsen. En als we één ding met zekerheid kunnen stellen dan is het wel dat beleggingsfondsen geen eigen leven leiden. Het zijn altijd mensen die de cruciale beslissingen nemen. Daarom is de hoofdrol bij onze investeringsactiviteiten weggelegd voor mensen. De Capvest Masters, onze fondsmanagers. Uit ervaring weten wij namelijk dat de aantoonbare kwaliteiten van een fondsmanager van doorslaggevend belang zijn voor het behalen van bovengemiddelde rendementen.

Fondsbeheerder Martijn W. Brans RBA is aangesloten bij de beroepsvereniging VBA Beleggingsprofessionals. Hij staat als gediplomeerd beleggingsdeskundige ingeschreven in het RBA register bij de VBA te Amsterdam onder nummer 1106. KvK nummer Capvest B.V.: 9133857.

Partners

We vinden het belangrijk om de onafhankelijkheid van Capvest als beheerder van de Capvest Masters Funds te waarborgen. Daarom werken wij samen met de volgende gerenommeerde partijen voor de afwikkeling van transacties, de fondsadministratie en de bewaring van het fondsvermogen. Een externe accountant controleert namens de participanten de jaarrekening van de fondsorganisatie.

foto 1.jpg
 

CACEIS Bank, Netherlands Branch depotbank van de Capvest Masters Funds
De afwikkeling van de transacties in de Capvest Masters Funds wordt verzorgd door het in Amsterdam gevestigde CACEIS BANK Netherlands Branch. CACEIS BANK is een effectenbank, gespecialiseerd in post-trade functies gerelateerd aan de administratie en monitoring van alle asset classes. CACEIS verzorgt wereldwijd executie, clearing, custody, depository en administratie diensten ter ondersteuning van institutionele relaties, fondsaanbieders en professionele klanten. 

CACEIS Investor Services, administrateur van de Capvest Masters Funds
CACEIS Investor Services is aangesteld als administrateur van Capvest Masters Funds. CACEIS Investor Services is een van de grootste marktpartijen in Europa op het gebied van fondsdiensten. CACEIS Investor Services voert eind 2017 de administratie voor €1,8 biljoen aan effectenportefeuilles en heeft voor €1,1 biljoen aan effecten onder bewaring. 

Stichting Bewaarbedrijf Guestos, bewaarder van de Capvest Masters Fund
De bewaarder van Capvest Masters Funds is Stichting Bewaarbedrijf Guestos. De bewaarder is door de AFM goedgekeurd en is een 100% dochter van CACEIS Investor Services. Met de support van grootaandeelhouder, Crédit Agricole, is CACEIS onze betrouwbare partner.

Keemers Accountancy & Belasting Advies B.V.
Keemers Accountancy & Belasting Advies, accountant van de Capvest Masters Funds, heeft langdurige ervaring met het controleren van beleggingsinstellingen.

Structuur.png

Investeren in fondsmanagers

Een beleggingsfonds kan geen kansen herkennen. Geen risico’s inschatten. Geen ervaring opdoen. In onze visie kunnen beleggingsfondsen niet het verschil maken. Fondsmanagers wel. Wij geloven dat de performance en bewezen kwaliteiten van een fondsmanager een beter perspectief bieden op het behalen van bovengemiddelde rendementen dan de historische resultaten van een beleggingsfonds. Capvest selecteert beleggingsfondsen daarom op basis van fondsmanagers, onze Masters.

foto 2.jpg

Onze beleggingsfilosofie luidt:

investeren in fondsmanagers. Dat doen we volgens het multimanager-principe met een dynamische beleggingsportefeuille, op basis van de Capvest Masters Barometer.

Multimanager-principe

Het fondsvermogen van de Capvest Masters Funds wordt belegd in verschillende beleggingsfondsen, beheerd door fondsmanagers met uiteenlopende beleggingsstijlen. Het doel: risicoreductie. Onze beleggingsresultaten zijn niet afhankelijk van de prestaties van één individuele fondsmanager.

Dynamische beleggingsportefeuille

Capvest-Masters-Fund-Defensief.jpg
Capvest-Masters-Fund-Offensief.jpg

Via het Capvest Masters Fund Defensief wordt overwegend defensief belegd. Maar als de marktomstandigheden gunstig zijn, dan wordt een groter deel van het fondsvermogen offensief belegd. Dit biedt ondanks het defensieve karakter de mogelijkheid om in goede tijden te profiteren van risicovollere investeringen.

Bij het Capvest Masters Fund Offensief werkt het precies andersom. Er wordt overwegend offensief belegd. Maar als de marktomstandigheden slecht zijn, dan wordt een groter deel van het fondsvermogen defensief belegd. Op deze manier wordt het risico op waardeverlies in slechte tijden kleiner ondanks het offensieve karakter van het fonds.

 

Capvest Masters Barometer

De stand van de Capvest Masters Barometer weerspiegelt het investeringsgedrag van onze fondsmanagers en de manier waarop zij de marktomstandigheden inschatten. De Capvest Masters Barometer onderscheidt zich van andere indicatoren doordat deze niet uitsluitend gebaseerd is op het sentiment in de markt. Onze fondsmanagers nemen hun posities namelijk ook in op basis van waarderingsmodellen en hun economische verwachtingen. Bekijk hoe de stand van de barometer doorwerkt op de portefeuilleverdeling.


Inschrijving in de fondsen is niet mogelijk via deze website en geschiedt uitsluitend op persoonlijke uitnodiging van de beheerder. Deelname is voorbehouden aan een beperkte groep beleggers van maximaal 150 participanten.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.