Afscheid van Capvest Master Peter Håkansson

Peter Hakansson.jpg

Eind september zijn alle posities in het East Capital Deep Value Fund van Capvest Master Peter Håkansson verkocht. Aanleiding was het aangekondigde verkoopbericht van de grootste investeerder in het fonds. Het beurs genoteerde Zweeds investeringsfonds Eastnine bezit 73% van de portefeuille.

Wie zitten er achter Eastnine en waarom verkopen ze hun positie?

Eastnine is een in 2007 door Capvest Master Peter Håkansson opgericht investeringsfonds. Grootste investeerders in dit fonds zijn naast Peter Håkansson zelf een aantal pensioenfondsen en banken. Eastnine heeft afgelopen maand aangekondigd zijn investeringsfilosofie te wijzigen. Investeringen in het East Capital Deep Value Fund worden de komende vijf jaar afgebouwd en herbelegd in vastgoed. Deze beslissing heeft directe gevolgen voor onze posities in het East Capital Deep Value Fund. 

Peter Håkansson heeft vertrouwen in het Deep Value Fund maar wij wachten niet af

In de afgelopen maanden hebben wij meermaals contact gehad met Peter Håkansson. Hij gaat door met het fonds en geeft aan het volste vertrouwen te hebben in de strategie. Wij weten echter dat in de komende jaren driekwart van de beleggingen worden verkocht ten behoeve van Eastnine. Dit heeft ons inziens een directe invloed op de rendementsverwachtingen van het fonds. Daarnaast is een deel van het Deep Value Fund moeilijker verhandelbaar. Wij wachten dit verkoopproces niet af en hebben het toevertrouwde vermogen inmiddels teruggehaald.  

Het kapitaal is in oktober direct herbelegd in een andere specialistische strategie gericht op aandelen in opkomende markten. We zijn begonnen met het opbouwen van een positie in het TT EM Unconstrained Fund van Capvest Master Niall Paul. Voor meer gegevens over Niall Paul en zijn beleggingsstrategie verwijzen wij u naar het welkomstbericht en zijn persoonlijke pagina.

Met vriendelijke groet,

M.W. Brans RBA

 

Inschrijving in de fondsen is niet mogelijk via deze website en geschiedt uitsluitend op persoonlijke uitnodiging van de beheerder. Deelname is voorbehouden aan een beperkte groep beleggers van maximaal 150 participanten.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Martijn Brans