Nieuwe Capvest Master Shazad Ghaffar

1.png

Met de komst van Shazad Ghaffar vindt er eind november een wissel plaats in het defensief belegd vermogen van de Capvest Masters Funds. Nieuwe Capvest Master Ghaffar neemt de plaats over van Harold Heuschmidt waarvan in september afscheid is genomen.

De aankoop van Ghaffar’s Observatory Credit Markets Fund heeft twee maanden langer op zich laten wachten dan aanvankelijk gepland. Tot oktober was het uitsluitend mogelijk om met Amerikaanse dollars of Engelse ponden te investeren. Na overleg met Observatory hebben wij gewacht tot de eurovariant beschikbaar was. Per november is Capvest de eerste euro-investeerder binnen dit fonds. Het voordeel is dat onnodig valutarisico ten opzichte van de dollar of de pond wordt vermeden. Het totale fondsvermogen bedraagt $1 miljard.

Met Ghaffar wordt een Capvest Master in huis gehaald die bekend staat om zijn expertise op het gebied van risicomanagement. Ghaffar’s motto ‘Voor ieder risico is er een juiste prijs’ onderschrijft zijn investeringsfocus. De beleggingsresultaten sinds de fondsstart in 2004 laten zien dat Ghaffar tijdens de crises van 2008 en 2011 de verliezen beperkt weet te houden. Vooral de herstelperiodes vlak na een crisis benut Ghaffar indrukwekkend goed, zoals bijstaande figuur laat zien.

Wij hebben twee weken geleden persoonlijk kennis gemaakt met Ghaffar bij een bezoek op zijn kantoor in Londen. We werden aangenaam getroffen door het compacte kantoor zonder luxe opsmuk. Het team van Ghaffar bestaat uit zes ondersteunende medewerkers waaronder twee IT-programmeurs en 13 beleggingsprofessionals. Het totale team deelt één kantoortuin. De professionaliteit die de werkvloer uitstraalde, werd onderstreept doordat tijdens ons gesprek meerdere beleggingsprofessionals de afzonderlijke deelgebieden binnen de strategie kwamen toelichten. 

Wij verwachten dat Ghaffar en zijn team in de huidige moeilijke obligatiemarkt een meerwaarde kunnen leveren. Voor meer informatie over de fondsstrategie en de achtergrond van Shazad Ghaffar verwijzen wij u naar onze persoonlijke webpagina over hem.

Met vriendelijke groet,

M.W. Brans RBA

 

Inschrijving in het fonds is niet mogelijk via deze website en geschiedt uitsluitend op persoonlijke uitnodiging van de beheerder. Deelname is voorbehouden aan een beperkte groep beleggers van maximaal 150 participanten.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Martijn Brans