Nieuwe Capvest Master Graham Clapp

1.png

Graham Clapp is in juli als nieuwe Capvest Master met het Pensato Europa Absolute Return Fund toegevoegd aan het defensief belegd vermogen van de Capvest Masters Funds. Aanleiding tot samenwerking met Graham Clapp is de verkoop van onze posities in het Jupiter Absolute Return Fund van Philip Gibbs.

Twee weken geleden heeft Gibbs aangekondigd met pensioen te gaan en het beheer van zijn fonds over te dragen aan James Clunie. Manager Clunie is voor ons onbekend en wij vertrouwen geen kapitaal toe aan fondsmanagers zonder een aantoonbare, bovengemiddelde staat van dienst. Vanuit onze overtuiging dat beleggingsfondsen geen kansen herkennen en fondsmanagers wel, hebben we het fonds dan ook per direct verkocht. Fondsmanager Gibbs heeft in anderhalf jaar tijd een klein positief resultaat behaald van 4%.

Met Graham Clapp voegen we een ervaren Europese aandelenspecialist toe aan de Capvest Masters. Clapp heeft voor oprichting van Pensato Capital in 2007 ruim 18 jaar als fondsmanager bij bij Fidelity Investments gewerkt. Hij dankt zijn investeringssuccessen aan de vele jaren van bedrijfsanalyse in combinatie met persoonlijke gesprekken met stakeholders (belanghebbenden) van middelgrote Europese beursgenoteerde bedrijven. Deze laatstgenoemde contacten stellen Clapp in staat om bedrijven ook van binnenuit te kunnen verkennen. Volgens Clapp is dat een absolute must.

Clapp is een overtuigd en succesvol aandelenbelegger met een zeer defensieve inslag. Gedurende zijn 23 jarige loopbaan als fondsmanager heeft hij onder andere bewezen weerstand te kunnen bieden in crisistijden. De laatste crisisjaren van 2008 en 2011 heeft hij doorstaan met minimale verliezen van -2,3% en -0,3%. Clapp zien wij als een waardig alternatief voor een traditioneel obligatiefonds.

Tijdens oprichting van Pensato Capital is Clapp begonnen met een fondskapitaal van $50 miljoen dollar. Het gezamenlijk fondsvermogen is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot $500 miljoen. Dit vermogen biedt voldoende bewegingsvrijheid om de behaalde rendementen te continueren en het is een gezonde basis om de ´know how´ van het acht man sterke investeringsteam bij elkaar te houden. 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de persoonlijke pagina van Graham Clapp.

Met vriendelijke groet,

M.W. Brans RBA

 

Inschrijving in het fonds is niet mogelijk via deze website en geschiedt uitsluitend op persoonlijke uitnodiging van de beheerder. Deelname is voorbehouden aan een beperkte groep beleggers van maximaal 150 participanten.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Martijn Brans