Will Landers

Wil.png

Will Landers (1969) is geboren in São Paulo en Latijns-Amerika aandelenspecialist. Landers is bij uitstek kenner van de regio en heeft een aantoonbare staat van dienst. Hij kan met een gelimiteerd fondskapitaal van het BlackRock Latin American Opportunities Fund optimaal profiteren van de groei van de binnenlandse economieën in deze regio.


Achtergrondinformatie

Will Landers heeft ruim 20 jaar beleggingservaring. Hij is afgestudeerd aan Georgetown University te Washington en heeft een BSBA graad in Financiën en Internationaal Management. Tevens heeft hij een minor behaald in de Theologie. Landers heeft later naast zijn werk ook met succes een opleiding als Chartered Financial Analyst (CFA) afgerond. Sinds de start van zijn carrière heeft Landers achtereenvolgens gewerkt bij; Bear Stearns, Lehman Brothers, Credit Suisse en Merrill Lynch Investment Managers (tegenwoordig BlackRock). Bij de laatste organisatie is Landers in 2002 in dienst getreden. Hij werd al snel co-manager van het Latin America Fund. In 2004 heeft hij de eindverantwoording gekregen over de Latijns-Amerika fondsen van BlackRock.

Aanvang investering

Het fonds van Will Landers maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
februari 2012

Vestigingsplaats

Princeton, New Jersey, Amerika

Fonds en performance

BlackRock Latin American Opportunities Fund is een offensief beleggingsfonds. Landers belegt het vermogen hoofdzakelijk in kleine en middelgrote Latijns-Amerikaanse bedrijven. De portefeuilleopbouw bestaat uit ongeveer 30 tot 35 bedrijven en is daarmee erg compact. Op termijn wordt verwacht dat deze bedrijven beter presteren dan de multinationals gegeven de hogere correlatie met de opkomende binnenlandse economieën. De relatieve economische stabiliteit in de regio leidt tot hogere lonen, meer werkgelegenheid en een algehele opmars van de Latijns-Amerikaanse middenklasse. Landers heeft het Opportunities Fund in november 2007 opgericht om maximaal in te kunnen spelen op deze binnenlandse dynamiek.

Externe ratings

  • Standard&Poor’s Gold
  • Citywire AA
  • Sauren 1 Gold
  • Morningstar OBSR Brons

Bron: www.blackrock.com

Nieuws en publicaties over Will Landers

Interview met Will Landers

 

 

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: BlackRock S.A., Luxembourg, Luxembourg
  • Fondsbeheerder: BlackRock Investment Management LLC, Wilmington, USA (registration nr. regulator 801-56972)
  • Toezichthouder fondsbeheerder: U.S. Securities and Exchange Commission (U.S. SEC)
  • Fondsstructuur: UCITS domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur (Luxembourg CSSF)
  • Controlerend accountant: Deloitte Audit S.à.r.l, Luxembourg, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 40)
  • Bewaarbedrijf: State Street Bank Luxembourg S.A., Luxembourg, Luxembourg (org. nr. B32771). Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings