Thomas de Saint-Seine

thomas.png

Thomas de Saint-Seine (1973) is ruim 15 jaar actief in de beleggingswereld en is sinds tien jaar specialist op het gebied van systematische waarderingsmodellen voor aandelenmarkten. Het gedisciplineerde investeringsproces sluit de emotie van een fondsmanager uit en heeft voor aantoonbare bovengemiddelde fondsprestaties gezorgd. De Saint-Seine is hiervoor al meerde malen onderscheiden door Lipper Leaders.


Achtergrondinformatie

De opleidingsachtergrond van Thomas de Saint-Seine bestaat uit de studie econometrie aan de Université Paris X Nanterre (1994) en de opleiding Finance aan de befaamde Rouen Business School (1996). De Saint-Seine is zijn beroepscarrière daarna gestart bij Crédit Agricole Indosuez. Hij heeft hier ruim vijf jaar gewerkt als fondsmanager van zowel aandelen als obligaties. In 2001 maakte hij de overstap naar de Reyl Group in Genève. Bij deze organisatie heeft hij zich steeds meer toegelegd op een zelf ontwikkelde systematische beleggingsmethodiek. Hierbij worden met behulp van kwantitatieve analyses ondergewaardeerde bedrijven geselecteerd. In 2003 is hij begonnen met het RAM European Equities fund. Na ruim tien jaar staat hij met dit fonds in de top vijf van best presterende Europese aandelenfondsen. Inmiddels heeft hij met zijn team de systematische beleggingsstijl uitgerold over meerdere beleggingsfondsen. Deze fondsen zijn sinds 2007 ondergebracht bij de fondsorganisatie RAM Active Investments. De organisatie is door de Saint-Seine opgericht onder de vlag van de Reyl Group. 

Aanvang investering

Het fonds van Thomas de Saint-Seine maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
November 2014

Vestigingsplaats

Genève, Zwitserland

Fonds en performance

RAM European Equities Long Short is een defensief beleggingsfonds dat belegt in Europese aandelen waarbij de rendementsafhankelijkheid van marktbewegingen zo laag mogelijk wordt gehouden. Het team van de Saint-Seine streeft naar een jaarlijks rendement van 8-12% met een beperkte beweeglijkheid (gemiddelde volatiliteit van 8%). De beheerstijl is erop gericht systematisch inefficiënte marktwaarderingen op te sporen in de Europese aandelenmarkten. De portefeuilleconstructie kent een zeer hoog spreidingsniveau waarbij het aantal posities kan oplopen tot 800.

Externe ratings

  • Citywire A

Bron: www.ram-ai.com

Nieuws en publicaties over Thomas de Saint-Seine

Interview met Thomas de Saint-Seine

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: RAM Active Investments S.A., Luxembourg, Luxembourg
  • Fondsbeheerder: RAM Active Investments S.A., Geneve, Zwitserland (org. nr. CH-660-2154006-4).
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Swiss Financial Market Supervisory Authority (Swiss FINMA)
  • Fondsstructuur: SICAV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxembourg CSSF)
  • Controlerend accountant: Ernst & Young S.A., Munsbach, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 42)
  • Bewaarbedrijf: Banque de Luxembourg S.A., Luxembourg, Luxembourg. Luxembourg CSSFrefers to own database of supervised entities.
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings