Shazad Ghaffar

Shazad.png

Shazad Ghaffar (1963) is obligatiespecialist en heeft in 2004 het Observatory Credit Market Fund opgericht. Met dit globale fonds belegt Ghaffar vooral binnen Europa en tot maximaal 25% in opkomende landen. Risicomanagement heeft de hoogste prioriteit. Ghaffar heeft de eerste negen jaar een rendement behaald van 12,5% per jaar met een uiterst lage bewegelijkheid.


Achtergrondinformatie

Shazad Ghaffar is zijn carrière begonnen als handelaar bij Nikko Securities in Londen. Vervolgens is hij in 1987 overgestapt naar Bankers Trust. Ghaffar heeft zowel in Londen als New York gewerkt als obligatiespecialist op het gebied van risk management. Daarnaast heeft hij zich specifiek gericht op verkeerde prijsstellingen binnen de obligatiemarkt. In 1996 is Ghaffar een nieuwe uitdaging aangegaan bij Banque Paribas. Eerst als risk manager en later als portfoliomanager kreeg Ghaffar de verantwoording over een obligatieportefeuille van €500 miljoen. In 2003 heeft Ghaffar uiteindelijk zijn eigen beheerorganisatie Observatory Capital Management LLP opgericht met rentemarkten als specialisatie. In 2010 is hij een partnerschap aangegaan met het Zweedse fondshuis Brummer & Partners. Dit fondshuis is mede investeerder en neemt de niet investerings gerelateerde werkzaamheden uit handen. Het investeringsteam van Ghaffar kan zich zodoende volledig richten op de core business vanuit Londen. Ghaffar is afgestudeerd als econoom aan de Cambridge University en heeft zijn masters als Sloan Fellow behaald aan de London Business School.

Aanvang investering

Het fonds van Shazad Ghaffar maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
November 2013

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fonds en performance

Observatory Credit Markets Fund is een defensief beleggingsfonds waarmee Ghaffar met een team van 13 investeringsprofessionals actief belegt op de kredietmarkten. Vanuit zijn ervaring hecht Ghaffar grote waarde aan risicomanagement binnen de portefeuille. Obligaties met een hoge tot lage kredietrating, staatsobligaties, financiële waardes als ook obligaties uit opkomende landen behoren tot de investeringsmogelijkheden. De portefeuilleopbouw bestaat uit gemiddeld 200 long/short posities en 95% van de portefeuille kan binnen twee handelsdagen worden verkocht. Er worden trading posities ingenomen met een looptijd van maximaal een maand. Daarnaast worden er ook investeringsposities ingenomen waarbij de looptijd kan oplopen tot meer als een jaar. Het motto van Ghaffar is: ‘voor ieder risico is er een juiste prijs’.

Externe ratings

  • Standard&Poor’s Gold
  • Sauren 2 Gold

Bron: www.brummer.se

Nieuws en publicaties over Shazad Ghaffar

Interview met Shazad Ghaffar

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Brummer & Partners AB, Stockholm, Sweden
  • Fondsbeheerder: Observatory Capital Management LLP, London, UK (registration nr. regulator 229622)
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Conduct Authority (English FCA)
  • Fondsstructuur: OEIC exempted company with limited liability domiciled in British Overseas Territory of the Cayman Islands. Authorised by Cayman Islands Monetary Authority with registration nr. 8195
  • Controlerend accountant: Grant Thornton, George Town, Cayman Islands. Regulator CIMArefers to own auditor list.
  • Bewaarbedrijf: JPMorgan Securities PLC (English FCA registration nr. 116362 ), HSBC Bank PLC (English FCA registration nr. 114216 ), Morgan Stanley & Co. International PLC (English FCA registration nr. 165935), Skandinaviska Enskilda Banken AB, Stockholm, Sweden (Swedish FSA registration nr. 124943)
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings