Peter Pühringer

peter1.png

Peter Pühringer (1942) is een Europees topmanager op het gebied van obligatieleningen in opkomende landen. Het afgelopen decennium heeft hij met het ZZ1 fonds een totaalrendement behaald van 631%. Er is geen enkel obligatie- of aandelenfonds dat een beter resultaat heeft behaald.


Achtergrondinformatie

Gevestigd in Wenen, verkiest Peter Pühringer ervoor niet teveel in de schijnwerpers te staan. Ondanks de inspanningen om niet in de publiciteit te komen is hij een belangrijke figuur in het culturele leven van de stad en verschijnt hij regelmatig in media lijsten als een van de rijkste burgers van Oostenrijk. Pühringer studeerde Bouwkunde en is reeds 30 jaar fondsmanager. Hij heeft het ISK Instituut, een onderwijs en financiele consultancy organisatie opgericht. Het instituut houdt zich bezig met strategische research van vermogensmarkten en levert de research voor de ZZ (Zins Zyklus) fondsen van Pühringer.

Aanvang investering

Het fonds van Peter Pühringer maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Maart 2007

Vestigingsplaats

Wenen, Oostenrijk

Fonds en performance

ZZ 1 is een defensief beleggingsfonds dat uitsluitend belegt in obligaties in de opkomende markten. Pühringer beheert het fonds met een flexibel beleggingsmandaat. Dit stelt hem in staat tijdens ongunstige marktsituaties tot 50% van het vermogen in liquiditeiten aan te houden. Daarnaast is hij bij het investeren volledig vrij in de keuze van de looptijd van de obligaties. Dit zorgt ervoor dat de portefeuille optimaal beschermd kan worden, mochten de rentes sterk stijgen. Bij de research voor zijn fondsen wordt hij naast het ISK instituut bijgestaan door professor Zechner en professor Dockner. Voor de toekomst is Pühringer optimistisch: “Opkomende landen zorgen voor een mega verschuiving en er is nog veel te winnen”

Externe ratings

  • Sauren 3 Gold

  • Euro FondsNote 3

  • Lipper-Rating 5

 Bron: www.iskwien.at

Nieuws en publicaties over Peter Pühringer

Interview met Peter Pühringer

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Semper Constantia Invest GmbH, Vienna, Austria

  • Fondsbeheerder: ZZ Vermögensverwaltung Gezelschaft mbH, Vienna, Austria (org. nr. FN 147283V)

  • Toezichthouder fondsbeheerder: Finanzmarktaufsicht (Austria FMA)

  • Fondsstructuur: UCITS-compliant fund domiciled in Austia and approved by Finanzmarktaufsicht (Austria FMA)

  • Controlerend accountant: Deloitte Audit Wirtschaftsprüfungs GmbH (Org. nr. FN 36059d)

  • Bewaarbedrijf: Semper Constantia Privatbank Aktiengesellschaft, Vienna, Austia (Org. nr. FN 330441v)

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings