Peter Huber

Peter.png

Peter Huber (1950) heeft ruim 30 jaar ervaring als onafhankelijk fondsmanager. Hij is de enige Capvest Master die zowel als aandelen- én obligatiemanager meermaals is onderscheiden voor zijn prestaties. Zijn Argos en Starpoint fondsen zijn beide opgenomen in de Capvest Masters Funds.


Achtergrondinformatie

Peter Huber heeft in 1981 fondsorganisatie PEH Wertpapier AG opgericht. Dit bedrijf heeft hij in april 2000 verkocht. Dit betekende niet het einde van zijn carrière als fondsmanager, want begin 2001 heeft Huber zich ingekocht bij fondsbeheerder Starcapital AG en heeft hij de verantwoording gekregen over een aantal beleggingsfondsen. Sinds 2006 is hij enig aandeelhouder van Starcapital AG. Huber studeerde Bedrijfskunde aan de Universität Mannheim.

Aanvang investering

De fondsen van Peter Huber maken onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Maart 2004

Vestigingsplaats

Oberursel, Duitsland

Fondsen en performance

StarCap Starpoint is een offensief beleggingsfonds dat wereldwijd belegt in aandelen. In de eerste tien jaar heeft hij ruim 90% meer rendement behaald dan de MSCI World Index. Huber heeft als doel absolute rendementen te realiseren en bovengemiddelde rendementen te behalen in vergelijking tot andere wereldwijde aandelenfondsen. Met het fonds investeert hij in liquide en gunstig gewaardeerde bedrijven, voornamelijk multinationals. Tevens heeft Huber de mogelijkheid om een groot gedeelte cash aan te houden, indien hij het aandelenrisico te groot vindt.

StarCap Argos is een defensief internationaal obligatiefonds. Over de eerste tien jaar sinds oprichting in 2001 heeft Huber ruim 30% meer rendement behaald dan de obligatiebenchmark JP Morgan Global Bond Index. Hij probeert de kansen op de internationale obligatiemarkt optimaal te benutten door gebruik te maken van een dynamische beleggingsstijl. Er wordt een actief rentebeleid uitgevoerd waardoor de gemiddelde looptijd van obligaties kan worden aangepast aan de veranderende marktomstandigheden. Tevens kan er met een klein deel van het vermogen actief valutarisico worden genomen en kan er beperkt worden belegd in obligaties met een lage kredietwaardigheid.

Externe ratings

  • Feri B
  • Sauren 2 Gold
  • Citywire A
  • Fondsnote 3

Bron: www.starcapital.de

Nieuws en publicaties over Peter Huber

Interview met Peter Huber

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: StarCap SICAV, Strassen, Luxembourg
  • Fondsbeheerder: StarCapital S.A., Munsbach, Luxembourg. Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxembourg CSSF)
  • Fondsstructuur: SICAV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur (Luxembourg CSSF)
  • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers S.à r.l., Luxembourg, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 101)
  • Bewaarbedrijf: DZ PRIVATBANK S.A., Luxemburg. Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings