Norbert Keimling

Norbert.png

Norbert Keimling (1979) is hoofd research bij de Duitse fondsorganisatie StarCapital. Daarnaast is Keimling sinds 2004 fondsmanager van het wereldwijde aandelenfonds StarCapital Priamos. Keimling heeft het analyseren van waarderingsdata tot in het extreme doorgevoerd en schakelt bij zijn investeringsstrategie de menselijke emotie zo veel mogelijk uit.


Achtergrondinformatie

Norbert Keimling is geboren in het Duitse Weimar. Na afronding van zijn studie Bedrijfskundige Informatica aan de Technische Universität Ilmenau is Keimling in 2003 zijn loopbaan gestart bij AMB Generali Asset Managers in Keulen. Na een jaar is hij in dienst getreden bij de fondsorganisatie StarCapital van Capvest Master Peter Huber. Keimling heeft van Huber de ruimte gekregen om zich volledig toe te leggen op data analyses van de financiële markten. De analyses vormen de basis voor zijn fondsbeheer. De portefeuille is sterk gedifferentieerd opgebouwd en omvat meer dan 100 posities. De methode van Keimling is erop gericht de menselijke emotionele factor zoveel mogelijk uit te sluiten. Aan- en verkoop beslissingen baseert hij op cijfers en rationele analyses.

Aanvang investering

Het fonds van Norbert Keimling maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
september 2016

Vestigingsplaats

Oberursel, Duitsland

Fonds en performance

StarCap Priamos is een offensief beleggingsfonds dat belegt in wereldwijde aandelen. De beleggingsstrategie van Keimling heeft als uitgangspunt aandelen zo goedkoop mogelijk in te kopen. Om tot aankoop over te gaan let Keimling naast de prijs op factoren die wijzen op een kantelpunt in de waardeontwikkeling. Prijs in combinatie met koerspotentieel moet voorkomen dat de portefeuille uitsluitend wordt samengesteld met de goedkoopste aandelen in de markt. De waarderingsfocus zorgt ervoor dat regionale afwijkingen ten opzichte van de wereldindex groot zijn. Daar waar de index voor 84% is opgebouwd met relatief dure waarderingsregio’s, investeert Keimling daar slechts 21%. De goedkope waarderingsregio’s maken slechts 16% uit van de index. Keimling investeert hier 79%.

 

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: StarCap SICAV, Strassen, Luxembourg
  • Fondsbeheerder: StarCapital S.A., Munsbach, Luxembourg.Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxembourg CSSF)
  • Fondsstructuur: SICAV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur (Luxembourg CSSF)
  • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers S.à r.l., Luxembourg, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 101)
  • Bewaarbedrijf: DZ PRIVATBANK S.A., Luxemburg.Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings