Nicolas Walewski

nicolas.png

Nicolas Walewski (1965) is oprichter en fondsmanager bij Alken Asset Management. Walewski heeft zijn naam gevestigd als Europese aandelenspecialist met het Oyster European Opportunities Fund en later met de Alken Funds. Door zijn pragmatische benadering, geconcentreerde aandelenportefeuilles en goede aandelenselectie heeft Walewski sinds 1999 bewezen consequent betere prestaties te leveren dan de Europese aandelenmarkt.


Achtergrondinformatie

Nicolas Walewski is afgestudeerd aan de École Polytechnique te Parijs en heeft zijn mastertitel behaald aan de ENSAE, het toonaangevende Franse opleidingsinstituut op het gebied van economie en statistiek. Walewski is in 1993 zijn loopbaan begonnen als valutamanager bij Credit Lyonnais, ook in Parijs. Daarna heeft hij de stap gezet richting Credit Lyonnais te Frankfurt en zich toegelegd op index opties. Vervolgens kreeg hij de eindverantwoording over een Europees aandelenfonds gespecialiseerd in media en ICT. In 1998 trad Walewski in dienst bij Banque Syz als fondsmanager van het Oysters European Opportunities Fund. Van 1999 tot 2005 behaalde hij met dit fonds gemiddeld 7% meer rendement per jaar dan de Europese aandelenmarkt. In 2006 heeft Walewski Alken Asset Management opgericht, een specialistische fondsorganisatie gericht op Europese aandelen. De organisatie bestaat inmiddels uit negen investeringsspecialisten, die gezamenlijk 8 miljard euro beheren.

Aanvang investering

Het fonds van Nicolas Walewski maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Maart 2014

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fonds en performance

Alken Fund Absolute Return Europe is een defensief beleggingsfonds dat belegt in Europese aandelen. Walewski heeft een positieve rendementsdoelstelling en stelt zich tevens tot doel het fondskapitaal te beschermen in alle marktomstandigheden. Hij is ervan overtuigd dat winstgevendheid en niet de groei van het bedrijf zorgt voor het uiteindelijke rendement. Bij de eerste analyses richt het team vanWalewski zich op het bedrijf, het management en de bedrijfstak. Pas in een later stadium worden cijfermatige bedrijfsanalyses uitgevoerd. De portefeuille is opgebouwd uit ongeveer 40 tot 80 verschillende posities.

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Alken Luxembourg S.A.
  • Fondsbeheerder: Alken Asset Management LLP (registration nr. regulator FRN 537282)
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Conduct Authority (English FCA)
  • Fondsstructuur: SICAV-UCITS IV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxembourg CSSF)
  • Controlerend accountant: Deloitte Audit S.à.r.l, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 40)
  • Bewaarbedrijf: & Cie. (Europe) S.A. Luxembourg (Regulator CSSF refers to supervised entities)
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings