Loïc Cadiou

loic.png

Loïc Cadiou is obligatiespecialist die werkt met macro economische analyses. Hij maakt als econometrist actief gebruik van een flexibel beleggingsmandaat. Cadiou onderscheidt zich door de uitgesproken posities die hij inneemt. Met zijn fonds H2O Allegro heeft hij zich binnen de categorie globale macrostrategieën dankzij sterke resultaten opgewerkt naar de top.


Achtergrondinformatie

Loïc Cadiou, geboren in Tunesië, heeft zijn eerste academische graad behaald als econometrist aan de ENSAE te Parijs. Cadiou heeft vervolgens een masteropleiding gericht op statistiek, economie en beleid afgerond aan EHESS in Parijs. In 1993 is Cadiou zijn beroepscarrière gestart als econometrist en senior onderzoeker bij OFCE (Observatoire Français des Conjonctures Economiques) en CEPII (Centre d’Etudes Prospectives et d’Informations Internationales). Deze organisaties zijn bekende Franse denktanks op het terrein van internationale macro economie. In 2001 heeft Cadiou zijn loopbaan een andere wending gegeven. Hij is overgestapt naar vermogensbeheer en startte als obligatiemanager bij de beheerdivisie van de Franse bank Crédit Agricole (tegenwoordig Amundi). Aansluitend is Cadiou in 2010 als senior fondsbeheerder en partner bij H2O uit Londen aan de slag gegaan. Bij deze organisatie heeft Cadiou in 2011 zijn huidige fonds H2O Allegro opgericht. De werkervaringen die Cadiou heeft opgedaan als macro econoom vormen de basis van de beleggingsstrategie binnen zijn huidige fonds.

Aanvang investering

Het fonds van Loïc Cadiou maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Februari 2016.

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fonds en performance

H2O Allegro is een defensief beleggingsfonds dat zich richt op alle mogelijke obligaties uit westerse en opkomende landen. Het beleggingsmandaat van Loïc Cadiou is zodoende heel flexibel. De expliciete kennis en kunde van Cadiou op het gebied van macro economische analyse behoort tot de kernstrategie van het fonds. De top-down benadering leidt tot het kopen of verkopen van posities uit verschillende marktsegmenten. Het gaat hierbij dus niet om het filteren van specifieke individuele titels, maar er wordt meer vanuit grotere economische trends gekeken. Het doel is rendement te behalen uit het innemen van handelsposities en te profiteren van de prijsverschillen tussen verschillende aan elkaar gerelateerde effecten. Dat klinkt technisch en dat is het ook. De beleggingshorizon is drie tot vijf jaar waarbij een jaarlijkse bewegelijkheid wordt nagestreefd tussen de 4 en 8% onafhankelijk van marktcondities.

Externe ratings

  • Lipper 5

Bron: www.h2o-am.com

Nieuws en publicaties over Loïc Cadiou

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: H2O Asset Management L.L.P., London, UK
  • Fondsbeheerder: H2O Asset Management L.L.P., London, UK (registration nr. regulator 529105)
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Conduct Authority (English FCA)
  • Fondsstructuur: UCITS structure domiciled in France. Authorised by the Autorité des marchés financiers (France AMF)
  • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers, Neuilly-sur-Seine, France.  Regulator ANC (autorité des normes comptables)
  • Bewaarbedrijf: CACEIS BANK FRANCE, Paris, France, approved by the CECEI (French credit institution and investment firms committee)
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings