Lilian Co

lilian.png

Lilian Co (1968) is een voormalig topmanager van het meermaals onderscheiden Baring Hong Kong China Fund. Van 2001 tot 2007 is het fondsvermogen onder haar beheer toegenomen van 100 miljoen tot 6 miljard dollar. Eind 2007 heeft zij haar eigen beheerorganisatie opgericht.


Achtergrondinformatie

Lilian Co heeft in september 2007 de stap genomen om de veilige haven van werkgever Baring Asset Management te verruilen voor een eigen onderneming. Co is haar professionele loopbaan begonnen bij Baring als Taiwan specialist. Haar expertise is later uitgebreid naar Hong Kong en China. Als fondsmanager heeft zij vanaf 2001 aangetoond structureel bovengemiddelde rendementen met aanvaardbare risico’s te kunnen behalen. Co heeft haar Bachelors behaald aan de University of Alberta en haar Master of Business Administration (MBA) aan de University of Nottingham. Daarnaast heeft zij met succes een opleiding als Chartered Financial Analyst (CFA) afgerond.

Aanvang investering

Het fonds van Lilian Co maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Juni 2011

Vestigingsplaats

Hong Kong, China

Fonds en performance

Strategic China Panda Fund is een offensief beleggingsfonds waarbij het fondsvermogen wordt belegd in aandelen uit China, Taiwan, Singapore en Hong Kong. Co streeft met haar China Panda Fund een absoluut rendement na. Vanuit risicoaversie past Co haar flexibele beleggingsmandaat actief toe om indien noodzakelijk een groot deel van het fondsvermogen uit de markt te halen. Daarnaast wordt de fondsstrategie voornamelijk gedreven door fundamentele ‘bottum up’ analyses. Hiermee wordt ingespeeld op onderwaarderingen, markt inefficiënties en het vroegtijdig vaststellen van nieuwe beleggingsthema’s.

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: E.I.Sturdza Strategic Management Ltd, St. Peter Port, Guernsey
  • Fondsbeheerder: LBN Advisers Limited, Hong Kong, China (registration nr. regulators APC276)
  • Toezichthouder fondsbeheerder: the Securities and Futures Commission, Hong Kong (Hong Kong SFC)
  • Fondsstructuur: OEIC (UCITS structure) domiciled in Dublin, Ireland. Authorised by the Central Bank of Ireland
  • Controlerend accountant: KPMG, Dublin, Ireland (registration nr. regulator C13328)
  • Bewaarbedrijf: HSBC Institutional Trust Services Ltd, Dublin, Ireland (registration nr. regulator C20888)
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings