Leo Perry

LP close

Leo Perry is een jonge, ervaren aandelenspecialist uit de kweekvijver van beleggingsicoon Geoff Oldfield. Van zijn ruim 18 jaar beleggingservaring is Leo Perry al 17 jaar werkzaam bij fondsorganisatie Ennismore. Perry is intern opgeleid door senior belegger Geoff Oldfield, ook bestuursvoorzitter van Ennismore. Het team waar Perry als fondsmanager onderdeel van uitmaakt, beheert een van de meest succesvolle fondsen in Europa; het Ennismore European Smaller Companies Fund en sinds 2016 ook het Ennismore Global Equity Fund. Beide Capvest Masters Funds nemen deel in het laatste fonds.


Achtergrondinformatie

Leo Perry is geboren en getogen Londenaar. Ook zijn studietijd en werkzame leven spelen zich af in Londen. Perry heeft zijn master ‘Contemporary History and Politics’ en later zijn postgraduate Economy met succes afgerond aan de Birkbeck University of London. Vervolgens is Perry in 2000 zijn loopbaan als analist gestart bij Cazenove Fund Management. Na een jaar is Perry als junior analist toegevoegd aan het beheerteam van Ennismore Fund Management. Na het doorlopen van een intern traineeship van drie jaar is Perry door senior beleggingsicoon Geoff Oldfield opgeleid tot fondsmanager. In 2015 heeft Leo Perry samen met Tom Hearn en Christian Fiesser de eindverantwoording over de Ennismore fondsen overgenomen van Oldfield. Het totale beheerteam is intern opgeleid en geheel volgens deze bedrijfsfilosofie heeft Perry nu ook twee trainee analisten onder zijn hoede die hij opleidt tot fondsbeheerder.

Aanvang investering

Het fonds van Leo Perry maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Oktober 2019

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fonds en performance

Ennismore Global Equity is een defensief beleggingsfonds dat belegt in aandelen wereldwijd. Leo Perry maakt onderdeel uit van een team van fondsmanagers die gebruik maken van een lange termijn horizon. Ze houden posities aan met een gemiddelde investeringstermijn van ongeveer 3 jaar. Uitgangspunt is het feit dat aandelenkoersen veel meer fluctueren dan de werkelijke waarde van goede bedrijven. Het motto van het team is dat irrationele markten altijd investeringsmogelijkheden bieden.

Kernonderdeel van de beleggingsfilosofie is ‘margin of safety investing’. Het is een fundamentele waardestrategie met een laag risicoprofiel. Simpel gezegd, betekent dit dat alleen bedrijven worden aangekocht waarvan de aandelenkoers bij aankoop aanzienlijk lager is dan de intrinsieke waarde. Ze beleggen in bedrijven waarvan zij overtuigd zijn dat de kasstroom hoog en voorspelbaar is. Deze focus voorkomt beleggingen in speculatieve sectoren.

Externe ratings

  • Sauren 2 Gold

Bron: www.ennismorefunds.com

Nieuws en publicaties over Leo Perry

Interview met Leo Perry

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Ennismore Smaller Companies PLC, Ireland (Registered number 294512)

  • Fondsbeheerder: Ennismore Fund Management Limited

  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Conduct Authority (English FCA)

  • Fondsstructuur: UCITS structure domiciled in Dublin, Ireland. Authorised by the Central Bank of Ireland

  • Controlerend accountant: KPMG, Dublin, Ireland (registration nr. regulator C13328)

  • Bewaarbedrijf: Northern Trust Fiduciary Services (Ireland) Ltd, Dublin, Ireland (registration nr. regulator C20892)

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings