Knut Nilsson

Knut Nilsson1.png

Knut Nilsson (1966) is in 2006 aangesteld als co-manager van het succesvolle Skagen Kon-Tiki. In 2014 heeft Nilsson de eindverantwoording overgenomen van voormalig Capvest Master Kristoffer Stensrud. Stensrud heeft zich op de achtergrond nog wel bezig gehouden met het genereren van beleggingsideeën maar is eind 2017 met pensioen gegaan. Skagen Kon-Tiki is een van de weinige opkomende landen fondsen met een 100% waardestrategie.


Achtergrondinformatie

De bovengemiddelde prestaties van Knut Nilsson worden gedreven door intensieve, fundamentele analyses in plaats van het oppervlakkig ‘screenen’ van de markten op gunstige risico-rendementsverhoudingen. Na afronding van zijn Masters Finance & Business Administration aan de Copenhagen Business School is hij direct begonnen in de beleggingswereld. Nilsson heeft inmiddels meer dan 25 jaar actieve beleggingservaring opgedaan bij verschillende werkgevers, te weten: Fearnley Fonds, Karl Johan Fonds, Alfred Berg en Deutsche Bank. In 2006 heeft hij de overstap gemaakt naar het beheerteam van Skagen Kon-Tiki. In 2014 heeft hij de eindverantwoording overgenomen van Kristoffer Stensrud.

Aanvang investering

Het fonds van Knut Nilsson maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Maart 2010

Vestigingsplaats

Stavanger, Noorwegen

Fonds en performance

SKAGEN Kon-Tiki is een offensief beleggingsfonds met een wereldwijd investeringsmandaat, waarvan tenminste 50% direct in opkomende landen wordt belegd. De andere helft wordt geïnvesteerd in aandelen van bedrijven die genoteerd staan op westerse beurzen. Van deze bedrijven verwacht Nilsson dat zij direct of indirect profiteren van de economieën van opkomende landen. Nilsson streeft ernaar bedrijven van hoge kwaliteit te selecteren tegen een lage prijs die onvoldoende doorgelicht en dus vaak impopulair zijn. Om het risico te verminderen, stelt Nilsson zich ten doel een goede balans te vinden tussen geologische ligging en sector.

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie/Fondsbeheerder: Skagen AS te Stavanger, Noorwegen (org. nr. 867 462 732)
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Finanstilsynet (de Noorse toezichthouder)
  • Fondsstructuur: UCITS onder toezicht van Finanstilsynet
  • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers DA te Stavanger, Noorwegen (org. nr. 987 009 713)
  • Bewaarbedrijf: Handelsbanken te Oslo, Noorwegen (org. nr. 971 171 324)
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings