Jacques Berghmans

Jacques-Berghmans-150x150.jpg

Jacques Berghmans (1953) is ruim 30 jaar actief in de beleggingswereld en specialist op het gebied van converteerbare obligaties. In 1988 heeft Berghmans samen met Hubert d’Ansembourg een eigen fonds opgericht, het Convertable International Fund. In de eerste 25 jaar sinds fondsoprichting heeft Berghmans een totaalrendement behaald van 884% en zijn referentieindex 354%.


Achtergrondinformatie

Jacques Berghmans werd in 1953 geboren in België. Na afronding van zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Leuven begon Berghmans in 1981 zijn carrière bij Merrill Lynch. Hij heeft hier 20 jaar gewerkt als portfolio manager en vice president. In 2001 maakte hij de overstap naar Bank Degroof waar hij zich volledig kon wijden aan de functie van fondsmanager van het Convertable International fonds. Al in 1988 had hij dit fonds samen met Hubert d’Ansembourg opgericht. Vervolgens is het duo Berghmans en d’Ansembourg in 2005 ook een eigen fondsorganisatie TreeTop Asset Management begonnen. Het eerdergenoemde fonds hebben ze hierin ondergebracht onder de naam TreeTop Convertable International. 

Aanvang investering

Het fonds van Jacques Berghmans maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
November 2013

Vestigingsplaats

Luxemburg, Luxemburg

Fonds en performance

Treetop Convertable International  is een offensief beleggingsfonds dat wereldwijd belegt in hoofdzakelijk converteerbare obligaties ofwel obligaties die in aandelen kunnen worden omgezet. De beheerstijl is gericht op globale thema’s die kunnen leiden tot belangrijke economische veranderingen. Vervolgens selecteert Berghmans 25 tot 35 bedrijven die in zijn ogen over een groot groeipotentieel op middellange termijn beschikken. Om de rendementsbronnen en risico’s te spreiden, wordt de portefeuille steeds belegd in verschillende economische sectoren en verdeeld over drie grote geografische zones; Europa, Azië en Amerika. Bescherming tegen het neerwaartse risico wordt door Berghmans ook geoptimaliseerd door gebruik te maken van de asymetrische risicoverhoudingen die horen bij converteerbare obligaties.

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Treetop Asset Management S.A., Luxembourg, Luxembourg

  • Fondsbeheerder: Treetop Asset Management S.A., Luxembourg, Luxembourg. Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxembourg CSSF)
  • Fondsstructuur: SICAV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxembourg CSSF)
  • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers S.à r.l., Luxembourg, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 101)
  • Bewaarbedrijf: Banque Degroof Luxembourg S.A., Luxembourg, Luxembourg. Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings