Hideo Shiozumi

hideo.png

Hideo Shiozumi (1943) is een overtuigd Japan specialist met ruim 40 jaar beleggingservaring. Shiozumi onderscheidt zich van andere Japanse fondsmanagers door zijn westerse perspectief op aandeleninvesteringen. Dit komt mede door zijn Amerikaanse opleiding en Europese werkervaring aan het begin van zijn loopbaan. Shiozumi is voor zijn prestaties meermaals onderscheiden tot ‘Japan specialist van het jaar’ door Lipper, Investment Week en Money Observer.


Achtergrondinformatie

Hideo Shiozumi is met recht te betitelen als senior fondsmanager. Hij draait al ruim 40 jaar mee in de beleggingswereld en is nog steeds zeer actief. Shiozumi is geboren in Japan, maar heeft ervoor gekozen zijn opleiding te volgen in Amerika. In 1967 rondde hij zijn studie economie aan het Guilford College in de Amerikaanse staat North Carolina succesvol af. Vervolgens trad hij in dienst bij vermogensbeheerorganisatie Robert Fleming & Co. in Londen waar hij twaalf jaar heeft gewerkt. Shiozumi is aldaar opgeklommen van fondsanalist tot fondsmanager van het Fleming Japan fonds. In 1983 richtte hij een eigen fondsorganisatie op Shiozumi & Company om de Japanse investeringen van George Soros’ Quantum Fund te managen. In 1987 heeft hij nog eenmaal in loondienst gewerkt als directeur van National & Foreign Capital Management voordat hij in 1990 het huidige Shiozumi Asset Managment heeft opgericht. De organisatie focust zich al ruim 25 jaar uitsluitend op Japanse aandelen. Specialistische kennis is volgens Shiozumi van doorslaggevend belang voor de beste fondsprestaties.

Aanvang investering

Het fonds van Hideo Shiozumi maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
April 2015

Vestigingsplaats

Tokio, Japan

Fonds en performance

Legg Mason Japan Equity Fund is een offensief beleggingsfonds dat belegt in Japanse aandelen. Shiozumi focust zich voornamelijk op kleine en middelgrote bedrijven, die zich richten op het ‘nieuwe Japan’. Oftewel bedrijven die profijt hebben van: vergrijzing in Japan, verandering van de Japanse consumptiebehoeften en de opmars van internet binnen de Japanse samenleving. De geconcentreerde portefeuille omvat tussen de 30 en 60 individuele titels. Bij het investeringsproces worden snel groeiende bedrijven geselecteerd, die aanzienlijk ondergewaardeerd zijn ten opzichte van hun potentieel. De posities worden langere tijd aangehouden om een optimaal rendement te bereiken. Fondsprestaties kunnen op korte termijn behoorlijk volatiel zijn, maar de rendementen op de midden en lange termijn zijn tot dusver ongeëvenaard. Vanuit Capvest Fund Management is besloten deel te nemen aan het fonds op basis van volledige afdekking van het yen valutarisico.

Externe ratings

  • Citywire AA

Bron: www.shiozumi-asset.com

Nieuws en publicaties over Hideo Shiozumi

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Legg Mason Investment Funds Limited, London, UK
  • Fondsbeheerder: Shiozumi Asset Management Limited, Tokyo, Japan. Japanese FSA refers to own database of list of Financial Instuments Business Operators.
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Services Agency (Japanese FSA)
  • Fondsstructuur: ICVC-compliant fund domiciled in UK and approved by English FCA
  • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers LLP, London, UK (registration nr. 221411)
  • Bewaarbedrijf: State Street Trustees Limited, Edinburgh, Scotland (registration nr. regulator 170462).
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings