Gianmarco Mondani

gianmarco.png

Gianmarco Mondani (1971) is oprichter van de Talentum fondsen en succesvol fondsmanager binnen het segment van markt neutrale aandelenstrategieën. Mondani heeft zich door zijn goede prestaties met de Talentum fondsen in de kijker gespeeld. Dit heeft hem een Lipper award opgeleverd.


Achtergrondinformatie

Gianmarco Mondani heeft in 2002 de Talentum hedge fondsen opgericht onder de vleugels van het Zwitserse Banca Arner, hetgeen in 2007 is geprivatiseerd als Arkos Capital, waar Mondani mede-eigenaar van was. Medio 2012 is de fondsorganisatie ondergebracht bij het fondshuis GAM. GAM neemt de marketing en ondersteunende diensten over. Het investeringsteam blijft volledig autonoom werken vanuit Lugano. Voor oprichting van de Talentum fondsen heeft Mondani zes jaar gewerkt bij Martin Currie Investment in Edinburgh. Hij was assistent directeur en fondsmanager van twee Europese aandelenfondsen. Mondani is afgestudeerd als econoom aan de Università di Genova en heeft later zijn Master als beleggingsanalist behaald aan de Stirling University in Schotland.

Aanvang investering

De fondsen van Gianmarco Mondani maken onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Oktober 2005

Vestigingsplaats

Lugano, Zwitserland

Fondsen en performance

GAM Star European Alpha is een defensief beleggingsfonds dat belegt in Europese aandelen waarbij de rendementsafhankelijkheid van marktbewegingen zo laag mogelijk wordt gehouden. Het fonds is erop gericht een doelstelling te behalen van 5-8% per jaar met een beperkte bewegelijkheid (volatiliteit van 7,5% op jaarbasis) ongeacht de resultaten op de aandelenmarkten. Mondani gaat over tot aankoop van aandelen als hij ervan overtuigd is dat de prestaties van het bedrijf de verwachtingen van marktanalisten zullen overtreffen. Tegelijkertijd verkoopt hij de aandelen van een bedrijf wanneer hij ervan overtuigd is dat de verwachtingen van marktanalisten te hooggespannen zijn en het bedrijf de verwachtingen niet waar kan maken.

GAM Talentum Enhanced Europe Long Short is een offensief beleggingsfonds dat belegt in Europese aandelen volgens een markt neutrale strategie. Het fonds is erop gericht een rendement te behalen van 8-12% per jaar met een gematigde bewegelijkheid (volatiliteit van 12% op jaarbasis) ongeacht de resultaten op de aandelenmarkten.  De strategie is gelijk aan GAM Star European Alpha met dit verschil dat alle ingenomen posities zwaarder worden ingezet.

Externe ratings

 • Sauren 1 Gold

Bron: www.gam.com

Nieuws en publicaties over Gianmarco Mondani

Interview met Gianmarco Mondani

Toezicht en juridische structuur World Invest Absolute Return

 • Fondsorganisatie: Swiss & Global Asset Management (Luxembourg) S.A.

 • Fondsbeheerder: GAM Investment Management Lugano SA, Lugano, Switzerland (org. nr. CH-501.3.007.576-5)

 • Toezichthouder fondsbeheerder: Swiss Financial Market Supervisory Authority (Swiss FINMA)

 • Fondsstructuur: UCITS domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur (Luxembourg CSSF)

 • Controlerend accountant: Ernst & Young S.A., Munsbach, Luxembourg (registration nr. regulator 42)

 • Bewaarbedrijf: State Street Bank Luxembourg S.A., Luxembourg, Luxembourg. Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.

Toezicht en juridische structuur GAM Talentum Enhanced

 • Fondsorganisatie: GAM Ltd, Hamilton, Bermuda

 • Fondsbeheerder: GAM Investment Management Lugano SA, Lugano, Switzerland (org. nr. CH-501.3.007.576-5)

 • Toezichthouder fondsbeheerder: Swiss Financial Market Supervisory Authority (Swiss FINMA)

 • Fondsstructuur: OEIC exempted company with limited liability domiciled in British Overseas Territory of the Cayman Islands. Authorised by Cayman Islands Monetary Authority with registration nr. 10732

 • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers, Grand Cayman, Cayman Islands (regulator CIMA refers to auditor list)

 • Bewaarbedrijf: Merrill Lynch International, London, UK (registration nr. regulator 147150 English FCA) and Morgan Stanley & Co. International Plc, London, UK (registration nr. regulator 165935 English FCA)

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings