George Lequime

george.png

George Lequime (1966) heeft bijna 20 jaar ervaring als fondsadviseur van goudfondsen en is met recht een goudexpert te noemen. Lequime bevestigde zijn status als topspecialist met het Earth Gold Fund. In de eerste vier jaar sinds oprichting in 2008 behaalde Lequime een rendement van 70%. De FTSE Gold Mines Index bleef steken op 15%.


Achtergrondinformatie

Georges Lequime studeerde Mijnbouwkunde aan de University of the Witwatersrand (Zuid-Afrika). Hij startte zijn loopbaan als ingenieur bij de Zuid-Afrikaanse mijnbouwreus Anglo American. Na vier jaar maakte Lequime de overstap naar de fondsenindustrie waar hij met succes het Old Mutual Gold Fund, het grootste goudfonds in Zuid-Afrika, vanuit Londen beheerde. Vervolgens heeft hij negen jaar voor HSBC in New York gewerkt als fondsmanager van HSBC Global Mining Fund. Na zijn terugkomst in Londen heeft Lequime gewerkt voor RBC Capital. In 2008 heeft Lequime het Earth Gold Fund opgericht. Sindsdien geeft hij als fondsadviseur samen met dr. Joachim Berlenbach leiding aan het analistenteam.

Aanvang investering

Het fonds van Georges Lequime maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Augustus 2012

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fonds en performance

Earth Gold Fund is een offensief beleggingsfonds. Fondsadviseur Lequime belegt het vermogen hoofdzakelijk in goudaandelen. Tevens wordt er voor gemiddeld 15% belegd in zilver, platina en diamanten. De beperkte fondsomvang stelt Lequime in staat zich te richten op kleine en middelgrote ondernemingen in de mijnbouw. Door de actuele onderwaardering van goudaandelen ten opzichte van de goudprijs zijn deze bedrijven overnamekandidaten voor multinationals.  De liquiditeit van het fonds wordt gegarandeerd doordat alle posities binnen vijf werkdagen verkocht moeten kunnen worden. Daarnaast wordt minstens 30% belegd in bedrijven met een minimale kapitalisatiewaarde van $5 miljard.

Externe ratings

  • Citywire +

  • Sauren 1 Gold

Bron: www.earth-investment.com

Nieuws en publicaties over Georges Lequime

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Universal-Investment-Gesellschaft mbH, Frankfurt am Main, Germany

  • Fondsbeheerder: Universal-Investment-Gesellschaft mbH, Frankfurt am Main, Germany

  • Fondsadviseur: Earth Gold Investments AG, Zug, Switzerland (org. UID nr. CHE-114.406.952)

  • Toezichthouder fondsbeheerder: Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (German BaFin)

  • Fondsstructuur: UCITS-compliant fund domiciled in Germany and approved by German BaFin

  • Controlerend accountant: KPMG AG Wirtschaftsprüfungsgesellschaft, Frankfurt am Main, Germany (registration nr. regulator HRA 44574)

  • Bewaarbedrijf: UBS Deutschland AG, Frankfurt am Main, Germany (registration nr. regulator 100377)

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings