Edmund Harriss

Edmund.png

Edmund Harriss (1965) heeft ruim 20 jaar ervaring als aandelenmanager in de regio Azië-Pacific. Harriss heeft met zijn boetiekfonds Guinness Asian Equity Income Fund aangetoond uitstekende rendementen te kunnen behalen met benedengemiddelde risico's. Harriss en zijn team beleggen vol overtuiging buiten de index om in een beperkt aantal posities. De focus van Harriss op kwaliteitsaandelen in combinatie met stabiele dividendrendementen heeft een defensief karakter. De bovengemiddelde fondsprestaties hebben hem meerdere onderscheidingen opgeleverd vanuit de onafhankelijke fondsdatabase Citywire. 


Achtergrondinformatie

Edmund Harriss is zijn beleggingscarrière in 1988 gestart als analist binnen het Aziatische aandelen team van Guinness Flight in Londen. Deze fondsorganisatie is 1998 overgenomen door Invesco. Vanaf 1998 tot 2003 heeft Harriss als fondsbeheerder de eindverantwoording gehad over het Invesco China & Hong Kong fonds dat beheerd werd vanuit Hong Kong. In 2003 is Harriss teruggekeerd naar Londen. Hij trad daarbij toe tot het bestuur van Guinness Atkinson Asset Management. Hij kreeg als fondsmanager de eindverantwoording over meerdere Aziatische fondsen voor Amerikaanse en Europese investeerders. Eind 2013 heeft Harriss het Guinness Asian Equity Income Fund opgericht met een specifieke focus op de Azië-Pacific regio. Harriss heeft zijn Masters behaald aan de Oxford University (Engeland) in de richting management. Daarvoor had Harriss zijn Bachelor geschiedenis afgerond aan de University of York. 

Aanvang investering

Het fonds van Edmund Harriss maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
April 2019

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fonds en performance

Guinness Asian Equity Income Fund is een aandelenfonds dat 100% gericht is op Azië-Pacific regio. Met een beperkte fondsomvang van €110 miljoen investeert Harris in bedrijven waarvan de aandelen worden verhandeld op Aziatische beurzen of die minstens de helft van hun omzet in Azië realiseren. De portefeuille wordt opgebouwd uit kwaliteitsaandelen die in staat worden geacht duurzame toekomstige dividendstromen te kunnen genereren. Het team van Harriss selecteert hiervoor bedrijven die over de laatste acht jaar structureel rendementen van meer dan +8%, na inflatie, op het eigen vermogen hebben behaald. Dit percentage is voor Harriss cruciaal, omdat het rendement daarmee boven de werkelijke kapitaalkosten ligt. Dat is de enige manier om echte aandeelhouderswaarde te creëren. De sterk geconcentreerde portefeuille bestaat uit slechts 36 bedrijven en wordt op basis van eigen overtuiging, dus los van de benchmark, ingericht. Zijn afwijkende positionering ten opzichte van de MSCI AC Pacific ex Japan is sinds oprichting in 2013 niet onder de 90% (active share >90%) geweest. Dat betekent dat meer dan 90% van zijn beleggingen niet in de index zijn opgenomen. 

Externe ratings

  • Citywire +

Bron: www.guinnessfunds.com

Nieuws en publicaties over Edmund Harriss

Interview met Edmund Harriss

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Guinness Asset Management Funds PLC, Dublin, Ireland

  • Fondsbeheerder: Guinness Asset Management Ltd, London, UK (FCA registration company nr. 223077)

  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Conduct Authority (English FCA)

  • Fondsstructuur: OIEC structure domiciled in Dublin (UCITS IV), Ireland. Authorised by the Central Bank of Ireland

  • Controlerend accountant: Deloitte & Touche, Dublin, Ireland (regulator CARB (Chartered Accountants Regulatory Body)

  • Bewaarbedrijf: JP Morgan Bank (Ireland) plc, Dublin, Ireland (registration nr. regulator C21184)


In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings