Cornel Bruhin

Cornel.png

Cornel Bruhin (1961) is al meer dan 25 jaar actief binnen de financiële wereld als obligatiespecialist van opkomende landen. Samen met mede-oprichters Dorothea Fröhlich en Thomas Rutz geeft Bruhin leiding aan het MainFirst Emerging Markets Corporate Bond Fund. Dit trio laat al meerdere jaren overtuigende bovengemiddelde prestaties zien.


Achtergrondinformatie

Cornel Bruhin is een geboren en getogen Zwitser. Bruhin heeft na afronding van de Handelsschule in Pfäffikon een tweejarig traineeship gevolgd bij de Kantonalbank in Zürich. Na een jaar studie aan de Jacksonville University in de VS is hij in 1984 zijn financiële carrière begonnen bij Credit Suisse First Boston in Zürich. Hij startte binnen de effectenhandel en legde zich steeds meer toe op de opkomende landen. Binnen CSFB kreeg hij in 1996 de leiding over de divisie opkomende landen. In 2008 werd Bruhin fondsmanager van het Clariden Leu Emerging Markets Bond Funds waarmee hij indrukwekkende resultaten heeft behaald. Dit leverde hem onder meer de hoogste onderscheiding op van ratingorganisatie Citywire. De prestaties waren mede te danken aan zijn (huidige) partners Dorothea Fröhlich en Thomas Rutz. Ieder was verantwoordelijk voor verschillende regio’s binnen de portefeuille. Gezamenlijk zijn ze in 2012 gestart met een nieuw obligatiefonds gericht op opkomende landen, het MainFirst Emerging Markets Corporate Bond Fund. Inmiddels beheren zij met het fonds een kapitaal van $550 miljoen.

Aanvang investering

Het fonds van Cornel Bruhin maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
Juli 2015

Vestigingsplaats

Zürich, Zwitserland

Fonds en performance

MainFirst Emerging Markets Corporate Bond Fund Balanced is een defensief fonds. Er wordt belegd in bedrijfsleningen uit opkomende landen of leningen van bedrijven met een hoge blootstelling aan opkomende landen. Het beleggingsmandaat is flexibel. Daarnaast worden posities ingenomen op basis van overtuigingen zonder beperkingen van een benchmark. Een belangrijk aspect is dat investeringen plaats vinden in ‘hard currencies’. Er wordt dus afgerekend in dollars en niet in lokale valuta’s, hetgeen gunstig is voor de liquiditeit van het fonds. Een hoge spreiding binnen de portefeuille wordt gegarandeerd door duidelijke beleggingsrestricties op basis van regio, sector en individuele posities. De lange beleggingservaring van de drie managers en de ruime beschikbaarheid van research zijn belangrijke pijlers voor de kracht van het team.

Externe ratings

  • Citiwire +

  • Sauren 2 Gold

Bron: www.mainfirst.com

Nieuws en publicaties over Cornel Bruhin

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: MainFirst Bank AG, Frankfurt am Main, Deutschland

  • Fondsbeheerder: MainFirst Schweiz AG, Zürich, Schweiz (registration nr. CH-020.3.026.734-1)

  • Toezichthouder fondsbeheerder: Swiss Financial Market Supervisory Authority (Swiss FINMA)

  • Fondsstructuur: SICAV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur (Luxembourg CSSF)

  • Controlerend accountant: KPMG Luxembourg S.à.r.l, Luxembourg, Luxembourg (Registration nr. regulator 122)

  • Bewaarbedrijf: J.P. Morgan Bank Luxembourg S.A.. Luxembourg CSSF refers to own database of supervised entities.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings