Christoph Bruns

Christoph.png

Christoph Bruns (1967) is mede-eigenaar en bestuursvoorzitter van fondsorganisatie Loys. Bruns beheert het wereldwijde aandelenfonds Loys Global sinds 2005. Met zijn prestaties laat hij de MSCI wereld index ruimschoots achter zich. De overtuigende en uitgesproken beleggingsstijl van deze waardebelegger vertaalt zich in een geconcentreerde portefeuille.


Achtergrondinformatie

Christoph Bruns is in 1992 als econoom afgestudeerd aan Universität Münster waar hij twee jaar later ook promoveerde. Aansluitend is hij zijn loopbaan gestart als fondsmanager bij Union Investment in Frankfurt, één van Duitsland’s grootste investeringsorganisaties. In 1996 heeft hij de leiding gekregen over de totale aandelendivisie van het concern. En in 2000 is hij doorgegroeid naar de functie met eindverantwoording over alle beleggingsdivisies. In 2002 is Bruns samen met zijn Amerikaanse vrouw naar Chicago verhuisd. Van 2002 tot 2004 heeft hij een korte periode als zelfstandig investeerder gewerkt. Vervolgens heeft hij ervoor gekozen om zich in te kopen bij de fondsorganisatie Loys. Naast fondsmanager is Bruns ook voorzitter van de raad van bestuur bij Loys.

Aanvang investering

Het fonds van Christoph Bruns maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
November 2014

Vestigingsplaats

Frankfurt, Duitsland / Chicago, Amerika

Fonds en performance

Loys Global is een offensief beleggingsfonds dat wereldwijd belegt in aandelen. De portefeuille is sterk geconcentreerd door een beperkt aantal posities. Bruns is bijzonder flexibel voor wat betreft de landen en sectoren waarin hij investeert. Zijn investeringsniveau varieert tussen de 70 en 100%. Dit betekent dat hij tot 30% cash kan aanhouden wanneer hij ongunstige marktomstandigheden voorziet. Zijn investeringsstrategie kenmerkt zich door anticyclisch handelen. Daarbij heeft Bruns een voorkeur voor bedrijven waarbij de creatie van aandeelhouderswaarde (corporate governance) prioriteit heeft. Bruns belegt per definitie niet in bankaandelen, schrijft niet in op beursintroducties en heeft geen aandelen in portefeuille die voorheen in het bezit waren van private equity huizen. Tot slot is Benjamin Graham een belangrijke inspirator voor Bruns. Graham wordt algemeen beschouwd als de grondlegger voor de strategie van waardebeleggen.

Externe ratings

  • Sauren 2 Gold
  • FWW 5 fundstars

Bron: www.loys.de

Nieuws en publicaties over Christoph Bruns

Interview met Christoph Bruns

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Loys Sicav, Senningerberg, Luxembourg
  • Fondsbeheerder: Loys AG, Oldenburg, Germany (Registration nr. regulator 109 739)
  • Toezichthouder fondsbeheerder: Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (German BaFin)
  • Fondsstructuur: SICAV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur (Luxembourg CSSF)
  • Controlerend accountant: PricewaterhouseCoopers S.à r.l., Luxembourg, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 101)
  • Bewaarbedrijf: M.M. Warburg & CoLuxembourgh S.A., Luxembourg, Luxembourg (registration nr. regulator )
In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings