Barry Norris

barry.png

Barry Norris heeft Argonaut Capital Partners in 2005 opgericht. In ruim 10 jaar heeft Norris als specialist op het gebied van Europese aandelen zijn sporen ruimschoots verdiend. De resultaten zorgen ervoor dat zijn twee beleggingsfondsen toonaangevend zijn binnen Europa, zowel in de categorie traditionele aandelenstrategieën als ook bij ‘absolute return’ strategieën.


Achtergrondinformatie

Barry  Norris heeft in 1996 zijn Master geschiedenis behaald aan de universiteit van Cambridge. In 1997 heeft hij daar tevens zijn onderzoeksmaster ‘internationale betrekkingen’ voltooid. Daarnaast heeft Norris de opleiding als Chartered Financial Analyst (CFA) met succes afgerond. In 1998 startte zijn carrière in de financiële wereld. Eerst als beleggingsanalist bij Baillie Gifford. In 2002 stapte Norris over naar Neptune waar hij zijn eerste Europese aandelenfonds lanceerde. In 2005 heeft Norris zijn eigen fondsorganisatie Argonaut Capital Partners opgericht. De organisatie beheert inmiddels een vermogen van ruim 1 miljard euro over verschillende fondsen. Norris is fondsmanager van het European Alpha Fund en het Absolute Return Fund.

Aanvang investering

Het fonds van Barry Norris maken onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
November 2015

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fondsen en performance

FP Argonaut Absolute Return is een defensief beleggingsfonds dat belegt in Europese aandelen waarbij wordt gestreefd naar een positief rendement in alle marktomstandigheden. Norris focust zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling van de bedrijfswinsten. Hij gelooft dat dit de allesbepalende factor is voor de richting van de aandelenkoers. Norris koopt bedrijven met een superieure winstontwikkeling in de verwachting dat zij beter dan de markt presteren. Daarnaast verkoop Norris bedrijven met negatieve winstontwikkeling in de verwachting dat deze bedrijven slechter dan de markt presteren. De portefeuille opbouw is geconcentreerd door het beperkt aantal posities. Vanuit sterke overtuigingen investeert Norris in ongeveer 30 aangekochte posities en 20 verkochte posities.

Toezicht en juridische structuur FP Argonaut Absolute Return

  • Fondsorganisatie: FP Argonaut Funds, Dorset, UK (registration nr. IC000943)

  • Fondsbeheerder: Argonaut Capital Partners LLP, London, UK (registration nr. regulator 433809)

  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Conduct Authority (English FCA)

  • Fondsstructuur: UCITS compliant fund domiciled in UK and approved by English FCA

  • Controlerend accountant: Deloitte LLP (registration nr. regulator 213218)

  • Bewaarbedrijf: State Street Bank Trustee Ltd, London, UK (registration nr. regulator 170462).

In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings