Barend Pennings

BPennings.png

Barend Pennings (1970) is een Europese kredietspecialist met ruim 20 jaar beleggingservaring. Pennings heeft in 2009 de Engelse beheerorganisatie Gladwyne Investments opgericht en is als fondsmanager eindverantwoordelijk voor de Gladwyne fondsen. Vanuit de fondsindustrie is Pennings meermaals onderscheiden voor zijn uitstekende prestaties.


Achtergrondinformatie

Barend Pennings heeft Nederlandse roots, maar is na de middelbare school met zijn ouders verhuisd naar het dorp Gladwyne in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De opleidingsachtergrond van Pennings bestaat uit een Bachelors opleiding Economie en een Masters opleiding Multinationaal Management aan de University of Pennsylvania. Daarnaast heeft hij een MBA opleiding in Finance en Operations Management afgerond aan de Wharton School. Zijn loopbaan is gestart als consultant bij Booz Allen Hamilton in Amsterdam. Na afronding van zijn MBA opleiding is Pennings vervolgens als partner gaan werken bij Merrill Lynch in New York. Drie jaar later heeft hij de overstap gemaakt richting Goldman Sachs waar hij bijna acht jaar heeft gewerkt. In zijn functie als managing director gaf hij leiding aan de 'European credit prop desk' van Goldman Sachs. Dit team handelde voor eigen risico en gewin van de organisatie. Hier heeft Pennings de basis gelegd voor de oprichting van zijn eigen fondsorganisatie Gladwyne Investments in 2009.  Het specifieke werkveld waarin hij handelde voor eigen rekening van Goldman Sachs is nu het terrein van zijn Gladwyne beleggingsfondsen.

Aanvang investering

Het fonds van Barend Pennings maakt onderdeel uit van de Capvest portefeuilles sinds:
April 2018

Vestigingsplaats

Londen, Engeland

Fonds en performance

Pareturn Gladwyne Absolute Credit Fonds is een defensief obligatiefonds dat handelt in Europese bedrijfsobligaties. Het team van Pennings bestaat uit vijf investeringsprofessionals die ieder 10 tot 20 jaar ervaring hebben in deze specifieke nichemarkt binnen de Europese obligatiemarkt. Vier van de vijf professionals hebben hun ervaring opgedaan bij Goldman Sachs. Het team heeft een voorkeur voor impopulaire bedrijfsleningen die (te) laag gewaardeerd zijn. Deze bedrijven zijn impopulair door o.a. reorganisaties, specifieke marktproblemen, verschillen tussen regionale of sectorale waarderingen. Pennings is ingesprongen op de nieuwe wet- en regelgeving die de handel voor eigen rekening van banken heeft beperkt. De liquiditeitsverschaffing binnen de obligatiehandel is zijn specialiteit. Het beleggingsmandaat is erg flexibel, hetgeen ruimte biedt om te beleggen in verschillende rechtsgebieden, industrieën / bedrijfssectoren, kapitaalstructuren en instrumenten. De beleggingshorizon bij inname van posities is middellang tot lang, d.w.z. tussen de zes en 24 maanden. De portefeuilleopbouw bestaat uit 40 posities en heeft een beperkte marktblootstelling. 

Externe ratings

  • Sauren 2 Gold

Bron: www.gladwyneinvestments.com

Nieuws en publicaties over Barend Pennings

Interview met Barend Pennings

 

Toezicht en juridische structuur

  • Fondsorganisatie: Gladwyne Fund Limited, London, UK

  • Fondsbeheerder: Gladwyne Investments Limited, London, UK (registration nr. regulator 504209)

  • Toezichthouder fondsbeheerder: Financial Conduct Authority (English FCA)

  • Fondsstructuur: SICAV domiciled in Luxembourg. Authorised by Commission de Surveillance du Secteur Financier (Luxembourg CSSF)

  • Controlerend accountant: Deloitte Audit S.à.r.l, Luxembourg (registration nr. regulator CSSF 40)

  • Bewaarbedrijf: BNP Paribas Securities Services, Luxembourg, Luxembourg (Regulator CSSF refers to supervised entities)


In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. Toekomstige resultaten zullen, onder andere, afhangen van marktontwikkelingen, de competenties van de fondsbeheerder, het risicoprofiel van het fonds aankoopkosten en beheervergoeding. Het resultaat kan negatief worden als gevolg van negatieve prijsontwikkelingen. Capvest geeft geen advies aan particuliere beleggers. Wij raden u altijd aan contact op te nemen met uw financieel adviseur voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Een financieel adviseur kan uw persoonlijke omstandigheden in aanmerking nemen wanneer u uw financiële doelstellingen bespreekt en hoe deze het best kunnen worden bereikt.
Mark Vrolings